Website Jacques Bazen
Odense

Menu

Bezoek aan Odense, 28 april 2009


Ik was enkele dagen in Odense, op bezoek bij de University of Southern Denmark, de grootste onderwijsinstelling van de stad. Odense is een middelgrote stad in Denemarken, verreweg de grootste stad op het eiland Funen. De naam van de stad is niet erg ingewikkeld te verklaren, die is ongetwijfeld afgeleid van de Scandinavische god Odin. Odense is een oude stad, volgens de overlevering al ouder dan 1000 jaar. Echter, bouwwerken van die ouderdom zijn in de stad niet meer te vinden. Het oudste gebouw is de St. Knud's kathedraal, een mooie oude gotische kerk.
De meest bekende inwoner van Odense is misschien wel de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. In de stad is een flink standbeeld aan hem gewijd.

Oud Odense

De Gotische St. Knud's kathedraal van Odense

Winkelstraat in Odense

Het stadhuis

Standbeeld van sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen

In de buitenwijken van Odense bevindt zich het zogenaamde Funen village, een openluchtmuseum dat de traditionele bouwwijze op het eiland Funen en de traditionele Deense samenleving wil laten zien. Ik sta er eigenlijk best wel versteld van als ik er londloop en mezelf realiseer hoezeer Denemarken eigenlijk op Nederland lijkt, qua bouwwijze, maar ook qua cultuur.

Watermolen