Website Jacques Bazen
Lecco

Menu

Bezoek aan Lecco, 28 december 2008


Lecco is een stadje aan het meest zuidoostelijke puntje van het Como-meer, in Noord ItaliŽ, niet ver van Bergamo en Milaan. Lecco is al een oude nederzetting. Bij de plaatselijke VVV lees ik dat reeds in de pre-historie deze plek bewoond werd, vanwege zijn gunstige ligging aan het meer. Maar vooral de Romeinen hebben aan de ontwikkeling van de stad bijgedragen, er was hier volgens de bronnen een groot Romeins legerkamp, waar een van de legioenen van Cisalpine Gaul gelegerd was.
Ik heb het gevoel dat het toerisme voor Lecco de grootste inkomstenbron is en dat is gezien de prachtige ligging van het stadje aan het water absoluut niet vreemd. Ik bezocht het stadje midden in de winter, het spreekt vanzelf dat het toen erg rustig was, maar misschien moet ik er gewoon in de zomer eens terugkomen.
Midden in Lecco staat een standbeeld van de schrijver Alessandro Manzoni uit Milaan, die echter oorspronkelijk uit Lecco kwam. De mensen in Lecco zijn daar nog steeds trots op eren hem met een standbeeld op het onderstaande plein.

Zicht op het centrum van Lecco, vanaf de haven

De haven van Lecco, aan het Como-meer

Het centrum van Lecco

Kerk van Lecco

Ingang van de veerhaven