Website Jacques Bazen
Baile Homorod/Homeródfürdő

Menu

Bezoek aan Baile Homorod, 16 oktober 2007

Baile Homorod, of zoals de Hongaren in dit gebied het noemen, Homerödfürdő, is een ski gebied en minerale bronnengebied in de Roemeense Karpaten, ergens tussen Odorheiu Secuiesc en Miercurea Ciuc. Baile Homorod staat bekend als natuurgebied en is bekend om de zuivere lucht en het schone water. Ik wil het best geloven, maar als ik alle dode bomen in de omgeving zie, bekruipt me toch een vage, onbestemde angst.
Vlak langs de hoofdweg staat het basis station van de skilift hoger de Karpaten in. Ook is er een mineraalwaterbron en een restaurant/pension.

De conditie van de bomen is hier niet optimaal lijkt me

Skilift voor in de winter

Hotel

Bij de Homorod bron was het een drukte van belang. Mensen kwamen er af en aan gereden om flessen met het bronwater te vullen. Er kwam echter een gore reuk van zwavel van de bron af. Net alsof je een boel rotte eieren naderde. En ondanks de smerige lucht was het toch goed om het water eens uit te proberen. Het smaakte zoals het rook, walgelijk. Als je het een tijdje liet staan in een glas, dan sloeg er op de bodem zand neer. Tenminste dat vermoed ik. Roemenen waren echter enthousiast. Het water is heel goed voor maagklachten volgens hen. Tja, misschien wel... Het water is erg zuur en volgens mij zijn alle bacterien meteen dood.

Minerale bron