Website Jacques Bazen
Iznájar

Menu

Bezoek aan Iznájar, 27 december 2006

Iznájar is een dorp in het zuiden van Spanje. Echt nog een redelijk authentiek Andalusisch dorp, waar het massatoerisme (nog) geen vat op gekregen heeft. Het dorp ligt daarvoor te ver van de kust en te ver van snelwegen. Nog niet zo heel veel jaar geleden is er in de buurt van Iznájar een stuwdam gebouwd, waardoor de hele vallei nu omgetoverd is tot een groot stuwmeer. Iznájar ligt op een hoge heuvel gebouwd, dus de mensen daar hielden gelukkig droge voeten. Maar als ik het goed heb, lijkt het net of het stuwmeer bijna helemaal leeg staat.

Het stuwmeer bij Iznájar

Uitzicht op het stuwmeer vanaf de rots waarop Iznájar is gebouwd

De belangrijkste economische activiteit van deze streek is de verbouw en de productie van olijfolie. Er werken nog veel mensen in de primaire sector, de streek staat vol met olijfgaarden. Iznájar is een stad met veel traditionele witte huisjes.

Uitzicht over de olijfgaarden

Een aantal foto's van straten in Iznájar

De kerk van Iznájar is een bouwwerk wat pas na de Reconquista, de Spaanse herovering op de Moren, werd gebouwd. Meer informatie hierover is te zien op de pagina van Granada. Samen met het 1200 jaar oude Moorse kasteel, is dit de meest duidelijke blikvanger in het dorp.

De kerk van Iznájar

de kerk nogmaals

de begraafplaats naast de kerk

Resten van het Moorse kasteel

Eén van de mooiste huizen in het dorp