Website Jacques Bazen
Málaga

Menu

Bezoek aan Málaga, 30 december 2006

Málaga is een stad in het zuiden van Spanje, aan de Costa del Sol. En hoewel het er maar één dag is voor oudjaar, is het er toch boven de 20 graden. En de lucht is compleet onbewolkt. Heerlijk klimaat! En Málaga is ook nog eens een prachtige stad, dus wat wil je nog meer?

Straatje in de binnenstad van Málaga

Boulevard in Málaga

Málaga heeft al een lange geschiedenis. Ooit eens gesticht als Phoenicische kolonie, daarna kwam het via een periode van Carthaags bestuur in het Romeinse Rijk terecht. Vanwege de zuidelijke ligging in Spanje was het niet verwonderlijk dat Málaga een van de eerste steden was die door de Moren veroverd werd. De Moren bouwden een aantal enorme verdedigingswerken, het Alcazaba-fort (Komt van het Arabische woord Kashba), en het Gibralfaro kasteel (Gibralfaro komt van het Arabische Gibr-al-Faro ofwel Vuurtorenberg).

Het Alcazaba-fort van Málaga

Het fort vanaf de Gibralfaro berg

Het Moorse Gibralfaro-kasteel

Model van het fort van Málaga

Spaanse Soldaat uit de tijd van de Reconquista

Uitzicht over Málaga

Ondanks het enorme fort, werd het Moorse garnizoen in 1487 tot overgave gedwongen. Málaga was daarmee één van de laatste Moorse bolwerken die aan de Spanjaarden vervielen. De reconquista, het verdrijven van de Arabieren (Moren) uit Spanje was compleet in 1492, enkele jaren na de verovering van Málaga, toen Granada, het laatste bolwerk viel. Uiteraard werden daarna de moskeëen omgebouwd tot kerken en de grote moskee in het midden van de stad werd de nieuwe kathedraal. Deze kathedraal is een enorm groot gebouw, veel groter dan Noord-Europese kathedralen. Misschien was het status om zoiets groots te bouwen, ik heb geen idee.

De voorgevel van de kathedraal

De zij-ingang van de kathedraal

Grote kerkdeur

De toren van de kathedraal

Picasso heeft een eigen museum in Málaga

Straat in Málaga

Met sinaasappelbomen

Het bisschoppelijk paleis

Winkelstraten

Plein midden in de stad

De markt van Málaga, met gedenknaald

Arabisch achtige markt

Stierengevecht arena

Stadhuis

Cactussen

Spaans cafeetje in de buurt van het vliegveld van Malaga

Het vliegveld van Málaga