Website Jacques Bazen
Torremolinos

Menu

Vakantie Torremolinos, 27 december 2006 - 2 januari 2007

Torremolinos is een van de grootste badplaatsen aan de Costa del Sol. Het is een plaats die al lange tijd bestaat, maar het is altijd een klein vissersdorpje geweest. Pas sinds een goede vijftig jaar is het toerisme er op gang gekomen. Torremolinos is nu een flinke stad met zo'n 70.000 inwoners in de winter en meer dan 250.000 in de zomer. Dat heeft wel tot gevolg gehad dat er van het oorspronkelijke dorp niet veel meer over is. De plaats is net als de andere plaatsen aan de Costa del Sol, niet veel anders dan een betonnen jungle.

Het vliegtuig naar Málaga.

Bord aan het begin van Torremolinos

Hoogbouw in het centrum van Torremolinos

De naam Torremolinos is niet zo moeilijk te analyseren, Toren en molen. De toren staat nog in het centrum, de molens zijn daar verdwenen. Er is nog maar één mooi gerestaureerde watermolen over. Die staat een eind buiten de stad, dat was best een eind lopen. De molen van de Inca's heet die enig overgebleven molen.

De wachttoren van Torremolinos in het oude centrum

Het oude centrum van de wijk Bajondillo, de toren staat op de achtergrond

De enig overgebleven molen (watermolen)

Buiten de stad is het al snel behoorlijk uitgestorven en lijkt het land ernstig te lijden onder droogte

Waar je ook bent in Torremolinos, overal zijn de voorzieningen gericht op het toerisme. De restaurantdichtheid is er enorm... Dat moet ook wel, want de toeristen moeten kunnen eten. Als je op vakantie bent hebben veel mensen geen zin om zelf te koken.

Calle San Miguel, de belangrijkste winkelstraat van Torremolinos

Een paar leuke winkelstraten zijn natuurlijk mooi meegenomen voor een vakantieplaats, maar daar trek je natuurlijk geen 250.000 toeristen mee. De kust, de zee, het strand en de zon is wat Torremolinos zo aantrekkelijk maakt. Hieronder zie je een paar plaatjes van Torremolinos aan zee... Helaas is het naar mijn smaak veel te veel beton. Het is er wel heerlijk rustig op het strand. Dat zal in de zomer wel anders zijn denk ik...Maar dan wil ik hier absoluut niet zijn, lijkt ongetwijfeld veel te veel op het gruwelijke Lloret de Mar.

Het strand en de Middellandse zee

Uitzicht vanaf hotelbalkon: 's morgens

's middags

en 's avonds